Young Leader Anouk Bienefelt

Snel naar nieuwe inzichten vanuit one-on-one coaching

Young leader bij Sprekershuys Anouk Bienefelt klopte bij Ellen aan om haar leiderschapskills naar een next level te brengen. Na drie one-on-one coachingsessies heeft Anouk een nieuwe kijk op leiderschap en haar eigen ambities als leider. BrandForceOne-reporter Jadrike Boels vroeg Anouk naar haar ervaringen.

 

‘Zonder Ellens wake-up call had ik jaren over deze voortgang gedaan’

Waarom had jij Ellens hulp nodig bij het ontwikkelen van je leiderschapskills?

Ik wilde als marketingmanager mijn leiderschapsskills naar the next level tillen. Een aandeelhouder van het Sprekershuys stelde voor om met Ellen te sparren over het thema leiderschap. Hij had eerder met haar samengewerkt tijdens een transitietraject en was enorm onder de indruk van haar autoriteit. ‘Zij is iemand die een boardroom binnenloopt, op sympathieke maar duidelijke wijze vertelt hoe we het gaan doen en dan luistert iedereen. Het lukt haar altijd de neuzen dezelfde kant op te krijgen’ vertelde hij enthousiast. Ik dacht die vrouw moet ik hebben.

 

Met welke vraag klopte je bij haar aan?

Mijn grootste valkuil was dat ik snel verzandde in organisatorische werkzaamheden en het helpen van anderen. Ik wil in mijn rol als leidinggevende een unieke waarde leveren en daarvoor was het nodig te focussen op de impact en bijdrage die ik hierin kan leveren. Ik wilde van Ellen leren hoe ik, naast mijn dagelijkse taken, de ruimte kan nemen om dit te doen. Dankzij de sessies met Ellen ben ik tot belangrijke inzichten gekomen waardoor ik die focus op mijn toegevoegde waarde nu kan pakken.

 

Wat was zo’n belangrijk inzicht?

‘Get your shit together’, zei ze. ‘Niemand gaat het voor je doen, je moet zelf tijd vrijmaken om jouw toegevoegde waarde als leider te kunnen leveren.’ Ellen is heel direct, maar altijd op een warme toegankelijke manier. Ik vind dat fijn. Ze deed mij inzien dat het mij juist beter maakt als leider als ik zaken uit handen durf te geven. Ze leerde mij dat als ik mijn werk niet goed kan doen, en dus geen duidelijke lijn kan uitzetten, anderen daar ook onder lijden. Kortom: het betekent niet dat als ik in mijn werk voor mezelf kies, ik nee zeg tegen een ander. In tegendeel zelfs. Als ik voor mijzelf kies en volledig in mijn kracht sta, hebben anderen daar ook baat bij. Het gaat niet om harder werken, het gaat om slimmer werken, zoals Ellen altijd zegt.

 

Wat heeft dit inzicht opgeleverd?

Ik heb het gevoel dat ik dankzij Ellen in een sneltreinvaart dingen eigen heb gemaakt, waar ik zonder vriendelijke stomp tussen mijn ogen, vele jaren over zou doen. Tijdens onze gesprekken zag ik in dat het mij helemaal niet gelukkig maakt om elke dag overuren te maken zodat alles klusjes geklaard zijn. En dat het ook niet overeen met mijn ambities op het gebied van leiderschap. Ik heb naar aanleiding van Ellens coaching aangegeven dat ik niet langer alle taken op mij wil nemen omdat het ten koste gaat van de unieke bijdrage die ik kan leveren. We zijn daarom nu in het proces om iemand aan te nemen voor organisatorische taken. Ellen heeft mij doen inzien dat ik mij vrij snel en relatief eenvoudig kan aanpassen naar een nieuwe manier van werken, samen met mijn team.

 

Je zei net al dat Ellen in haar communicatie heel direct is, wat voor soort mentor is ze?

Een inspirerende sterke vrouw die heel bewust nadenkt over wat ze wil en hoe ze dat voor zichzelf regelt. Ze biedt als mentor inzicht in haar eigen lessen en worstelingen, luistert goed, geeft oprechte feedback en stelt fijne vragen die je aan het denken zetten over jezelf. Dat is soms best intens trouwens omdat het vereist om naar binnen te kijken. Dus: hoe gedraag ik mij eigenlijk op mijn werk, hoe reageer ik op situaties, wat brengt mij dat, wat maakt mij nou echt gelukkig enzovoort. Heel nuttig. Verder is Ellen gewoon een heel leuk mens. Ik voelde echt een klik met haar. Ze is heel energiek en betrokken. Haar betrokkenheid motiveerde mij om alles uit de sessies te halen. Zij investeerde haar ziel en zaligheid in mij, dus ik wilde haar mijn inzet teruggeven.

 

Hoe heeft de coaching van Ellen jouw kijk op leiderschap veranderd?

De gesprekken met Ellen hebben gezorgd voor een omslag in mijn denken. Ik weet nu dat het niet mijn taak is om het iedereen naar de zin te maken. Ik was zo gefocust op degene aan wie ik leiding gaf, dat ik mezelf vergat. Dankzij Ellen is het voor mij helder wat mijn nieuwe speelveld is, wat mijn bevoegdheden zijn en hoe mijn rol er ten opzichte van anderen uitziet. Daarnaast hebben we het veel gehad over vrouwelijke kracht. Zij leerde mij vanuit haar eigen ervaring dat je als vrouwelijk leider charmant en tegelijkertijd straight to the point kan zijn. Dat je medeleven kan tonen en tegelijkertijd hard kan zijn. Ellen is wat dat betreft echt een voorbeeld voor mij. Ik hoop over tien jaar te staan waar zij ook staat. Ze staat stevig in haar schoenen en heeft haar werk bewust gecreëerd rond haar talenten en geluk.

 

Lovende woorden! Aan wie zou je een coachingstraject van Ellen aanraden?

Aan iedereen die nieuwe inzichten wil over leiderschap en daarvoor kritisch naar zichzelf durft te kijken. Van jonge vrouwen zoals ik die aan het begin van hun carrière staan tot directeuren die al twintig jaar in hetzelfde kantoor zitten en openstaan voor persoonlijke groei. Je moet er overigens wel echt voor openstaan. Ellen is een geweldige mentor, maar uiteindelijk moet je er zelf mee aan de slag. Het traject naar goed leidinggeven is voor veel mensen een steile leercurve, het is een voorrecht om in dat leerproces met mensen als Ellen te sparren die vanuit hun ervaring of expertise jou extra snelheid en kracht geven. Het heeft mij en mijn team sneller en beter gebracht waar ik denk dat we moeten zijn. Als je ziet wat voor verandering ze teweeg heeft gebracht in drie sessies, ben ik super benieuwd naar de groei die ik nog kan doormaken.